Η Άγκυρα επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας στο προσφυγικό, επιδιώκοντας να έρθει πιο κοντά με την Ευρώπη, διεμήνυσε στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χαρακτήρισε ως «ανθρωπιστικό ζήτημα» το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι αφορά στις «ευρωπαϊκές αξίες»​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προκειμένου να ενημερωθεί για τις κοινές προτάσεις των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χαρακτήρισε ως «ανθρωπιστικό ζήτημα» το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι αφορά στις «ευρωπαϊκές αξίες».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι κοινός στόχος Ε.Ε. και Τουρκίας είναι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι αυτές οι συναντήσεις καταδεικνύουν το πόσο σημαντική είναι η σχέση Άγκυρας – Βρυξελλών.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει δεχτεί 2,7 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία χωρίς καμία σημαντική βοήθεια από κανέναν, συμπληρώνοντας ότι η αντιμετώπιση του θέματος εξετάζεται πάντα από «ανθρωπιστική οπτική».

Διαβάστε επίσης:
Τουρκικό παζάρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης