Η σκηνή διαδραματίζεται σε σοκάκι που καταλήγει σε σταυροδρόμι. Δύο ένοπλοι αντικαθεστωτικοί οργανώνουν από κοινού με τον ανταποκριτή του Al Jazeera την τακτική με την οποία ο δημοσιογράφος θα διασχίσει τον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας ένοπλος παίρνει θέση στη μία πλευρά και ο άλλος διασχίζει τρέχοντας τον δρόμο για να καλυφθεί σε ασφαλή θέση απέναντι. Δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Ο δημοσιογράφος, με τη σειρά του, επιχειρεί να διασχίσει το σταυροδρόμι. Ο ελεύθερος σκοπευτής, όμως, είναι έτοιμος αυτήν τη φορά.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera πέφτει στο έδαφος και σφαδάζει χτυπημένος από τις σφαίρες. Ο καμεραμάν μαγνητοσκοπεί το τελευταίο ρεπορτάζ του συνεργάτη του.

Άλλος ένας δημοσιογράφος σκοτώνεται. Το σχετικό video αναρτάται στο Διαδίκτυο. Εύφημος μνεία μετά θάνατον. Ακούγεται παράξενα και αφήνει πικρή γεύση μετάλλου στο στόμα. Όπως το αίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοχάμαντ Χουράνι είναι ο 20ός νεκρός δημοσιογράφος του πολέμου στη Συρία

«Ο Μοχάμαντ Χουράνι σκοτώθηκε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή του καθεστώτος στο Μπασρ αλ Χαρίρ στην επαρχία Ντεράα, όπου κάλυπτε δημοσιογραφικά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις» μετέδωσε χθες, Παρασκευή, για τον νεκρό δημοσιογράφο το δίκτυο Al Jazeera.

Πρόκειται για τον 20ό δημοσιογράφο που πέφτει νεκρός την ώρα του ρεπορτάζ τους τελευταίους 22 μήνες των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία, σύμφωνα με έρευνα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) και της οργάνωσης «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» (RSF), που εδρεύει στο Παρίσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης