Η σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα της Γαλλίας την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου σε τρία εκατομμύρια αντίτυπα, έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση, και θα έχει στο πρωτοσέλιδό της μια καρικατούρα του Μωάμεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρωτοσέλιδο εμφανίζεται ο προφήτης Μωάμεθ, δακρυσμένος, κρατώντας ένα χαρτί που γράφει «Je Suis Charlie»Στο πρωτοσέλιδο εμφανίζεται ο προφήτης Μωάμεθ, δακρυσμένος, κρατώντας ένα χαρτί που γράφει «Je Suis Charlie», δηλαδή «Είμαι και εγώ Σαρλί», το σύνθημα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Το σχέδιο, που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ, ολοκληρώνεται με τον συγκινητικό τίτλο: «Όλα συγχωρούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Έλσα Βολίνσκι, κόρη του Ζορζ Βολίνσκι, του Γάλλου σκιτσογράφου που δολοφονήθηκε στην επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας, ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες να μην πέσουν στην παγίδα του ρατσιστικού μίσους.

«Τότε οι σκιτσογράφοι της “Charlie Hebdo” θα έχουν πεθάνει για το τίποτα. Το “Charlie Hebdo” συμβόλιζε τον πόλεμο στα άκρα. Μαχόταν ενάντια στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά. Μην πέσουμε στην παγίδα του ρατσιστικού μίσους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Mεγαλειώδης πορεία και μεγαλειώδης υποκρισία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης