«Πως ένας δημοφιλής, πολλά υποσχόμενος μαθητής μετατράπηκε σε σκληροπυρηνικό ισλαμιστή και τέρας». Το περιοδικό Rolling Stone, στο τεύχος Αυγούστου, κυκλοφορεί με τον βομβιστή της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ στο εξώφυλλο και μια ανάλυση για το ότι υπήρξε ένα συνηθισμένο παιδί της αμερικανικής κοινωνίας.

Tο εξώφυλλο έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι το θρυλικό περιοδικό πέτυχε άνετα το στόχο του. Που δεν ήταν άλλος από το να προβοκάρει. Στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook, μια αναγνώστρια σχολίασε: «Κοιτάξτε, το Rolling Stone περιβάλλει με γκλαμουριά την τρομοκρατία. Δεν θα αγοράσω αυτό το τεύχος ούτε κανένα άλλο τεύχος στο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, στη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκαν σχεδόν 5.000 σχόλια για το εξώφυλλο του. Ένα από αυτά που φέρει την υπογραφή, Lindsey Williamson, αναφέρει μάλλον ειρωνικά: «Τι χαστούκι στο πρόσωπο της σπουδαίας πόλης της Βοστώνης και των θυμάτων από τις βομβιστικές επιθέσεις στο μαραθώνιο»…

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο βόμβες που πυροδότησαν τα αδέρφια Tσαρνάεφ στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν σοβαρά 260. Ο Τζοχάρ, ο μικρότερος αδερφός, ήταν αυτός που επέζησε από το ανελέητο κυνηγητό των αστυνομικών.

Eπιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης