Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε σθεναρά χθες την επίθεση με μολότοφ η εναντίον της έδρας της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo».

«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης, που αποτελεί τη βάση κάθε δημοκρατικής και ανοικτής κοινωνίας, και καταδικάζω σθεναρά την επίθεση αυτή», τόνισε η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, εκπρόσωπος για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, στον ΟΑΣΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, οι επιθέσεις εις βάρος μιας επιχείρησης Τύπου και των δημοσιογράφων της είναι αφόρητες. Έχω εμπιστοσύνη στις γαλλικές Αρχές ότι θα κάνουν μια ταχεία και διεξοδική έρευνα, για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους οι υπεύθυνοι», πρόσθεσε.

Εμπρησμός με το… καλημέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας (εβδομαδιαία κυκλοφορία 60.000 αντίτυπα) πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, λίγο πριν την κυκλοφορία ενός ειδικού φύλλου για τις ανάγκες του οποίου είχε μετονομαστεί σε «Charia Hebdo». Εκπρόσωπος της εφημερίδας ανέφερε ότι η ειδική έκδοση ήταν αφιερωμένη στη νίκη του ισλαμικού κόμματος Ενάχντα στην Τυνησία, «με τον Μωάμεθ να είναι ο αρχισυντάκτης της έκδοσης καθώς η Σαρία θα είναι η κύρια πηγή του δικαίου στη γειτονική Λιβύη».

Διαβάστε επίσης:
Εμπρηστική επίθεση σε γραφεία εφημερίδας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011, 09:34

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης