Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ακύρωσε τις συνόδους στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής, λόγω της άφιξης του τυφώνα «Sandy» στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

«Η έδρα των Ηνωμένων Εθνών θα μείνει κλειστή τουλάχιστον για τη Δευτέρα, λόγω της απειλής της καταιγίδας» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Ότο Πέρες, επρόκειτο να προεδρεύσει συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση των γυναικών στις ένοπλες συγκρούσεις, στην οποία θα συμμετείχε επίσης και η Γαλλίδα υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Ναζάτ Βαγιό Μπελκασέμ.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, επρόκειτο επίσης να μεταβεί τη Δευτέρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να ξεκινήσει μια εκστρατεία προώθησης του Κουινόα, ενός δημητριακού πλούσιου σε πρωτεΐνες, για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο. Υπουργοί άλλων χωρών της Νότιας Αμερικής επρόκειτο να μετάσχουν στη σύνοδο αυτή.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης