Απαντώντας σε εκείνους που τον επέκριναν για τις δηλώσεις του ότι «η ουκρανική κρίση προκλήθηκε από εξωγενείς αγγιτάτορες» ο διάσημος σκηνοθέτης και συγγραφέας Όλιβερ Στόουν περνά στην αντεπίθεση μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Αμερικανικός δάκτυλος πίσω από την ανατροπή του Γιανούκοβιτς βλέπει ο Όλιβερ Στόουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Η αμερικανική ανάμειξη στην Ουκρανία πηγαίνει πίσω στα 1949, όταν η CIA δημιούργησε ανταρτικό στρατό με την κωδική ονομασία “Αηδόνι” φτιαγμένο από υπερεθνικιστές Ουκρανούς», γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Ο διάσημος σκηνοθέτης έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα, φθάνοντας στο σημείο να πάρει και συνέντευξη από τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βικτόρ Γιανούκοβιτς, ο οποίος ανετράπη με πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014.

Μετά την τετράωρη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία που είχε μαζί του, ο Στόουν είπε:

«Είναι ξεκάθαρο πως οι αποκαλούμενοι “ελεύθεροι σκοπευτές”, που σκότωσαν 14 αστυνομικούς τραυμάτισαν άλλους 85 και σκότωσαν 45 διαδηλωτές, ήταν ξενοκίνητοι αγγιτάτορες. Πολλοί μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου και του Γιανούκοβιτς, αλλά και αξιωματικοί της αστυνομίας πιστεύουν πως καθοδηγούσαν δυτικές δυνάμεις με τα αποτυπώματα της CIA».

Η Ουκρανία και η «Καθεστωτική Αλλαγή 101»

Σύμφωνα με τον Στόουν, η Ουκρανία είναι η χώρα που πέρασε πλέον στον κατάλογο της αμερικανικής τεχνικής που αποκαλείται «Καθεστωτική Αλλαγή 101».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για όσους εξαγριώθηκαν με την ανάλυση που έχω κάνει για την Ουκρανία, παρακαλώ προσπαθήστε να κατανοήσετε την μεγαλύτερη εικόνα που σας προσφέρω» έγραψε στο Facebook του.

«Ουδεμία συμπάθεια με διακατέχει για τον Γιανούκοβιτς, που ίσως να ανήκει στην κατηγορία των πλέον διεφθαρμένων ηγετών που είχε η Ουκρανία. Αυτό όμως, δεν δικαιολογεί την αμερικανική ανάμειξη, με την ενεργό συμμετοχή της βοηθού υπουργού Βικτόρια Νούλαντ και του γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν» (Αμερικανών αξιωματούχων που θεάθηκαν στους δρόμους του Κιέβου στο αποκορύφωμα της «εξέγερσης της πλατείας Μαϊντάν»).

Ο Όλιβερ Στόουν κατονομάζει επίσης δεδομένες αμερικανικές οργανώσεις όπως η USAID και το «National Endowment for Democracy», οι οποίες δρούσαν ανοικτά στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης «με πολύ καλή οργάνωση στο Facebook και το Twitter ώστε να διοργανώνουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μερικές από τις οποίες πολύ βίαιες».

«Ουδεμία έρευνα -όπως ήταν φυσικό- έχει διαταχθεί για τα γεγονότα αυτά από τη νέα κυβέρνηση στο Κίεβο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παραμένει στη σφαίρα των υποθέσεων ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές της πλατείας Μαϊντάν εργάζονταν επί πληρωμή από εκείνους που ενορχήστρωσαν τις διαμαρτυρίες, πλήττοντας και τις δύο πλευρές, για να προκαλέσουν βαθύτερη κοινωνική αναταραχή» επεσήμανε επίσης. 

Για να δώσει, μάλιστα, έμφαση σε όσα υποστηρίζει για την ανάμειξη των ΗΠΑ στην κρίση της Ουκρανίας ο Όλιβερ Στόουν υπενθυμίζει ότι στα 1949 επί υπουργού Άμυνας Τζέιμς Φόρεσταλ και με τη συνεργασία της CIA, υπήρχε στρατολόγηση επί πέντε χρόνια «αλεξιπτωτιστών» υπερεθνικιστών Ουκρανών βάσει του απόρρητου σχεδίου «Αηδόνι».

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης