Ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας για τα επόμενα έξι χρόνια ορκίζεται σήμερα στη Βιέννη. Ο 72χρονος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν υπήρξε ο νικητής του επαναληπτικού γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου.

Η ορκωμοσία του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος είναι ο ένατος στη σειρά ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας στη μεταπολεμική ιστορία της, θα γίνει στη διάρκεια επίσημης τελετής πριν από το μεσημέρι στην αυστριακή Βουλή, παρουσία των μελών των δύο σωμάτων της Αυστριακής Εθνοσυνέλευσης (Άνω και Κάτω Βουλή).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Πλατεία των Ηρώων, όπου τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων -των οποίων ο ομοσπονδιακός πρόεδρος είναι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο ανώτατος διοικητής- θα αποδώσουν στρατιωτικές τιμές και θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων, ενώ θα ακολουθήσει στο Προεδρικό Μέγαρο, στα παλιά χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, η ανάληψη των καθηκόντων του.

Το απόγευμα ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος θα δεχθεί τα μέλη της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, υπό τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Κρίστιαν Κερν, η οποία θα του υποβάλει τυπικά (όπως προβλέπει το αυστριακό σύνταγμα) την παραίτησή της, που δεν θα γίνει δεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης