Νέα στοιχεία ήλθαν στο φως για την θαλάσσια τραγωδία ανοικτά της Νότιας Κορέας τον περασμένο Απρίλιο, το ναυάγιο του Sewol, που αποτελεί τη χειρότερη ναυτική καταστροφή που έχει συμβεί τα τελευταία 44 χρόνια στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν μέλη του πληρώματος, οι ίδιοι και συνάδελφοί τους έπιναν μπύρα ενώ περίμεναν να διασωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας μηχανικός του πλοίου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος κι ένας συνάδελφός του έπιναν μπύρα σε ένα χώρο υποδοχής ενώ περίμεναν να διασωθούν από την ακτοφυλακή αφού το πλοίο τους άρχισε να παίρνει κλίση.

«Ήπιαμε μια γουλιά για να ηρεμήσουμε», είπε σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης ο μηχανικός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για αμέλεια, καταθέτοντας στο δικαστήριο της Γκουανγκζού, της νότιας πόλης που βρίσκεται κοντά στον τόπο του ναυαγίου.

Η μαρτυρία προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από τις οικογένειες μερικών θυμάτων, που βρίσκονταν στο δικαστήριο, αναφέρει η εφημερίδα «Τσόσουν Ίλμπο», με έναν συγγενή θύματος να ρωτάει, «Θα ήθελες μια μπύρα και τώρα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 15 μέλη του πληρώματος που δικάζονται, περιλαμβανομένου του πλοιάρχου Λι Τζουν-σέοκ, 68 ετών, έχουν δηλώσει πως πίστευαν ότι η εκκένωση του πλοίου από τους επιβάτες ήταν δουλειά της ακτοφυλακής.

Βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να διαφεύγουν από το ναυαγισμένο πλοίο προκάλεσαν οργή σε όλη τη Νότια Κορέα. Υπενθυμίζεται ότι από τους 476 επιβαίνοντες, οι 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι από ένα σχολείο προαστίου της Σεούλ.

Διαβάστε επίσης:
Νεκρός ο ιδιοκτήτης του Sewol: Αυτοκτονία ή δολοφονία; Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014, 18:23

Ν. Κορέα: Ξεκινά σήμερα η δίκη του καπετάνιου και του πληρώματος, Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014, 07:40  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης