Το συντηρητικό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) στην Ισπανία διαμαρτυρήθηκε για την απονομή ενός ευρωπαϊκού βραβείου σε μία οργάνωση κατά των εξώσεων των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών, οι οποίες έχουν αυξηθεί εκθετικά μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα το 2008.

Η «Ένωση Θυμάτων των Ενυπόθηκων Στεγαστικών Δανείων» (PAH) τιμήθηκε την Πέμπτη με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», το οποίο απονέμεται «σε ιδιαίτερα φυσικά πρόσωπα, ή οργανώσεις, που αγωνίζονται για τις ευρωπαϊκές αξίες», εξήγησε στο σκεπτικό της απόφασής του το Ευρωκοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΡΑΗ, που ιδρύθηκε το 2009, έχει πραγματοποιήσει μία πληθώρα κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων έξω από τις υπό κατάσχεση κατοικίες υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και σε πολλές περιπτώσεις κατόρθωσε να αποτραπούν οι εξώσεις. Η ίδια οργάνωση έχει συλλέξει φέτος πάνω από 1,4 εκατ. υπογραφές υπέρ μίας κοινωνικής πρωτοβουλίας για να σταματήσουν οι εξώσεις, την οποία προσπάθησε μάταια να τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Μολονότι σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, απέφυγε να «κρίνει την απόφαση ενός ευρωπαϊκού οργάνου», η αντιπροσωπεία του ΡΡ στο Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε την «αγανάκτησή» της για την απονομή του συγκεκριμένου βραβείου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης