Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στους δρόμους του Φέργκιουσον στο Μισσούρι, έπειτα από τη δικαστική απόφαση περί μη παραπομπής του αστυνομικού που σκότωσε τον περασμένο Αύγουστο τον 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Σύμφωνα με το CNN η αστυνομία της περιοχής έχει προχωρήσει σε 29 συλλήψεις έως τώρα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είναι σε εξέλιξη στο Φέργκιουσον και σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον δυνάμεις της Εθνοφρουράς ενίσχυσαν τους αστυνομικούς στο Φέργκιουσον, ενώ κτίρια έχουν πυρποληθεί.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τις τοπικές αρχές, Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πολλά πυρά, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ στις 02:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας) 12 κτήρια είχαν τυλιχθεί στις φλόγες. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ρίχθηκαν 150 πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Καθώς οι ταραχές συνεχίσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ο κυβερνήτης του Μισσούρι Τζέι Νίξον ζήτησε από την Εθνοφρουρά επιπλέον ενισχύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθανόμαστε βαθειά απογοήτευση που ο φονιάς του παιδιού μας δεν θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απαλλακτικής για τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον απόφασης του σώματος των ενόρκων.

«Έχουμε ανάγκη να εργασθούμε μαζί για να διορθώσουμε το σύστημα αυτό που επέτρεψε να συμβεί αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας, που πραγματοποιεί εκστρατεία ώστε κάθε αστυνομικός που περιπολεί σε αμερικανικό δρόμο να φέρει στη στολή του κάμερα που θα καταγράφει τις κινήσεις του.

«Ας μην κάνουμε απλώς θόρυβο, ας αλλάξουμε τα πράγματα» τόνισε η οικογένεια στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:
Οργή και χάος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης