Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, κατέθεσε επίσημα, τη Δευτέρα, την υποψηφιότητα του στην Εθνική Επιτροπή Εκλογών για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Παρουσία χιλιάδων υποστηρικτών του, οι οποίοι ήταν ντυμένοι στα χρώματα του κυβερνώντος κόμματος, ο 57χρονος ηγέτης της λατινοαμερικανικής χώρας εμφανίστηκε στην οροφή ενός φορτηγού, σφίγγοντας τις γροθιές του. Φανερά ευδιάθετος και σε καλή σωματική κατάσταση προσπάθησε με τη δυναμική του εμφάνιση να διαψεύσει τις φήμες που τον θέλουν να μην έχει αίσιο τέλος η περιπέτειά του με τον καρκίνο. Χορεύοντας και τραγουδώντας, ο Hugo Chavez έστειλε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους ψηφοφόρους του, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το κέντρο της πρωτεύουσας, Καράκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ευχαριστώ τον Θεό για όσα μου έχει δώσει. Σας υπόσχομαι πως θα συνεχίσω να μάχομαι και φυσικά ότι στο τέλος θα βγω νικητής», σημείωσε στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η χώρα του βρίσκεται στο μέσο ενός «ψυχολογικού πολέμου» σε ότι αφορά στην κατάσταση της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε τα θύματα ενός ψυχολογικού πολέμου, με ανθρώπους να έχουν ανακοινώσει δεκάδες φορές τον θάνατό του, το χρονικό διάστημα που βρισκόμουν στην Κούβα», πρόσθεσε.

Οι ελάχιστες εμφανίσεις του 57χρονου πολιτικού μετά το τελευταίο του ταξίδι στην Κούβα, είχαν πυροδοτήσει έντονη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

«Δεν είμαι εχθρός κανενός»

Ο Hugo Chavez θα διεκδικήσει για τρίτη διαδοχική φορά το προεδρικό χρίσμα και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Henrique Capriles, πρώην κυβερνήτη της επαρχίας Μιράντα.

Ο πολιτικός του αντίπαλος τίθεται επικεφαλής ενός συνασπισμού κομμάτων της Αντιπολίτευσης που ξεπερνούν σε αριθμό τα 30. Η προεκλογική του εκστρατεία ξεκίνησε μια ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή, με τον 39χρονο υποψήφιο να μιλάει ενώπιον των υποστηρικτών του, μετά την ολοκλήρωση πορείας στους δρόμους περιμετρικά του κέντρου, όπου μεταξύ άλλων υποσχέθηκε να πατάξει το έγκλημα, τη διαφθορά και να προωθήσει μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να βαδίσει στα βήματα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva, ο οποίος πιστώνεται τη θεαματική ανάπτυξη της χώρας, καταφέρνοντας να ισορροπήσει ανάμεσα στη λήψη μέτρων υπέρ των φτωχών και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Όνειρό μου είναι να γίνω πρόεδρος όλων των πολιτών της Βενεζουέλας. Δε θα σας απογοητεύσω», τόνισε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Είμαι καλά», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012, 06:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης