Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κένυα ανακοίνωσε χθες ότι μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης, Αλ Σαμπάμπ, έχουν τραπεί σε φυγή ύστερα από την ανάπτυξη περισσότερων στρατιωτικών δυνάμεων της αφρικανικής χώρας στη Σομαλία τις τελευταίες ημέρες.

Η Κένυα προχώρησε σε ενίσχυση των στρατευμάτων της προκειμένου να περιορίσει τη δράση των μελών της Αλ Σαμπάμπ οι οποίοι κατηγορούνται για απαγωγές Δυτικών και για επιθέσεις σε χωριά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν χθες επιδρομές κατά επιλεγμένων στόχων, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο. Η Αλ Σαμπάμπ έχει υποχωρήσει καθώς κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο αδύναμη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Moses Wetangula, σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι.

Ωστόσο, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, η παραστρατιωτική οργάνωση προβάλλει ισχυρή αντίσταση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όπου πριν από δύο ημέρες 10 άνδρες της ειρηνευτικής αποστολής του Ο.Η.Ε. (AMISOM) έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης