Η Μαριλού Ντάνλεϊ, η σύντροφος του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ που σκόρπισε το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) τον θάνατο στο Λας Βέγκας, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για τη λύση του μυστηρίου σχετικά με τα κίνητρα του δράστη.

Όπως έγινε γνωστό, η φίλη του συνταξιούχου λογιστή που σκότωσε 59 ανθρώπους κατά τη διάρκεια φεστιβάλ country μουσικής επέστρεψε στις ΗΠΑ από τις Φιλιππίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαριλού Ντάνλεϊ, την οποία οι αμερικανικές Αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα που διεξάγεται, έφυγε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικών πηγών, αλλά και των υπηρεσιών μετανάστευσης στο Reuters.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Ντάνλεϊ έφτασε στη Μανίλα τον Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ επέστρεψε η Ντάνλεϊ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα

Την ίδια ώρα το FBI και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προβεί σε ενδελεχείς έρευνες στο δωμάτιο απ’ όπου ξεκίνησε το μακελειό, στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Στον χώρο εντοπίστηκαν δεκάδες αυτόματα όπλα, στρατιωτικά τυφέκια και πυρομαχικά, πεταμένα στο πάτωμα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως κάποια από τα όπλα που είχε στο δωμάτιό του ο Πάντοκ έφεραν μηχανισμό με τον οποίο τα ημιαυτόματα όπλα μπορούν να γίνουν αυτόματα και έτσι να ρίξουν έως 800 σφαίρες το λεπτό.

Σε φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δημοσιοποιούν τα ξένα Μέσα φαίνεται το δωμάτιο του ξενοδοχείου που ο «μακελάρης» μετέτρεψε σε μικρό οπλοστάσιο. Ενδεικτικά, εμφανίζονται καθαρά τα δύο από τα 23 όπλα που χρησιμοποίησε ο 64χρονος για να σκοτώσει άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε ανυποψίαστο το φεστιβάλ.

Στα ντοκουμέντα αποτυπώνονται κι άλλα σημαντικά στοιχεία, όπως το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη για να σπάσει το τζάμι, αλλά και πλάνο από το άψυχο σώμα του, όπου παρατηρείται πως χρησιμοποίησε γάντια – σκεπτόμενος ίσως ότι δεν ήθελε να αφήσει αποτυπώματα.

Ο σερίφης της κομητείας Κλαρκ, Τζόσεφ Λομπάρντο, αποκάλυψε πως ο 64χρονος είχε τοποθετήσει κάμερες μέσα και έξω από το δωμάτιο. «Πιθανώς για να παρακολουθεί εάν πλησιάζει κάποιος» δήλωσε ο σερίφης.

Η επίθεση «ήταν εκτενώς προετοιμασμένη και είμαι αρκετά βέβαιος ότι αξιολόγησε όλες τις πράξεις του», πρόσθεσε.



Πάθος με τον τζόγο

Όσοι μίλησαν για τον συνταξιούχο, το μόνο «ψήγμα» που είχαν να του προσάψουν ήταν το πάθος του για τον τζόγο. Ο δράστης φέρεται να ξόδευε μεγάλα ποσά στο ηλεκτρονικό πόκερ, στα «φρουτάκια» κ.ο.κ.

Ξένα Μέσα, επικαλούμενα έγκυρες πηγές, μετέδωσαν πως ο 64χρονος είχε προβεί σε πληρωμές χιλιάδων δολαρίων λίγες μέρες πριν από το μακελειό.

Η σύντροφος του ΠάντοκΜάλιστα, πρόσφατα ο Πάντοκ είχε μεταφέρει συνολικά 100.000 δολάρια ως εμβάσματα στις Φιλιππίνες, απ’ όπου κατάγεται η σύντροφός του. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ντάνλεϊ θεωρείται «πρόσωπο ενδιαφέροντος», καθώς η αστυνομία θεωρεί ότι γνωρίζει αρκετά για τις ενέργειες του 64χρονου που προηγήθηκαν του μακελειού.

Πάντως, δεν είναι γνωστό εάν η Ντάνλεϊ ήταν αποδέκτης των χρημάτων.

Τραμπ: Δεν ξέρω αν ανήκε στο ISIS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της σφαγής στο Λας Βέγκας ανήκε πράγματι στο Ισλαμικό Κράτος, όπως υποστήριξε η τζιχαντιστική οργάνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να παρουσιάσει πάντως κάποιο τεκμήριο για αυτό.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους για τη φερόμενη σχέση του δράστη της χειρότερης σφαγής στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ (59 νεκροί, άλλοι 500 και πλέον τραυματίες) με το ΙSIS, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν έχω ιδέα».

Διαβάστε επίσης:

“Τίγρης” του real estate ο μακελάρης του Λας Βέγκας, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης