Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία στα διεθνή ενημερωτικά μέσα.

Το πρακτορείο Associated Press αναφέρει: H Ελλάδα αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων για να εξοικονομήσει χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ΒΒC, το κλείσιμο της ΕΡΤ μετά από συνεχή λειτουργία 70 και πλέον χρόνων,  ήταν δεύτερη είδηση από τις 22:44, ώρα Ελλάδας, με πρώτο τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ, που αψηφούν τον Ερντογάν.

Ο τίτλος ανέφερε, ότι η απόφαση ελήφθη «για να περισωθούν χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΒΒC: Greece suspends state broadcaster ERT to save money

(Παρουσιάστρια: «θα βλέπετε μαύρο στη θέση των καναλιών της ΕΡΤ»)

Την είδηση του «προσωρινού κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης», μετέδωσε και ο γαλλικός ιστοχώρος «France 24».

 Greece suspends state broadcaster

Από την πλευρά του το abc news ανέφερε:

«Η ελληνική συντηρητική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα κλείσει προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, παρά τις αντιδράσεις ενώσεων και κοινωνικών φορέων».

Η Washington Post αναδημοσίευσε το άρθρο του AP σε κείμενο που τιτλοφορείται: H Ελλάδα αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων για να εξοικονομήσει χρήματα, χαρακτηρίζοντας τα δημόσια μέσα ως «θύλακες σπατάλης».



«Η Ελλάδα έχει γίνει στιγμιαία η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση» γράφει η El Pais για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που αμέσως μετά τις αιφνίδιες ανακοινώσεις έγινε πρώτη είδηση στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας.

«Η ελληνική κρίση φέρνει μπλακ-άουτ στη δημόσια τηλεόραση» αναφέρει η ιταλική Repubblica, μεταφέροντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, που χαρακτήρισε θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της.

«Η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Liberation, επισημαίνοντας ότι η κακή διοίκηση ήταν το κίνητρο για την κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ, η οποία θα λειτουργήσει με νέα δομή και λιγότερους υπαλλήλους.

Νωρίτερα το BBC επεσήμανε την κίνηση της κυβέρνησης ως μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ύφεση. Το βρετανικό κανάλι υπενθυμίζει μάλιστα ότι τον Απρίλιο ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του επόμενου έτους.

«Λιτότητα, η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει το γερμανικό Spiegel στον ιστότοπο του αναφέροντας ότι μένει λίγη ώρα μέχρι η ΕΡΤ να σταματήσει τη λειουργία της και ότι αναμένεται να επανέλθει με λιγότερους εργαζομένους

«Τσεκούρι ακόμη και στην τηλεόραση» γράφει η ιταλική Stampa επισημαίνοντας ότι ούτε η τηλεόραση, ούτε το ραδιόφωνο, δεν γλίτωσε από τις περικοπές και την λιτότητα.

Επιμέλεια: Mυρτώ Τσάβαλου-Γεωργία Μανώλη

Διαβάστε επίσης:
Τα διεθνή μέσα για το «λουκέτο» της ΕΡΤ,Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013, 18:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης