Έκκληση προς τις Αρχές του Μπαχρέιν να σεβαστούν τις ατομικές ελευθερίες απηύθυνε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε., στη σκιά της βίαιης καταστολής διαδηλώσεων στη διάρκεια του Γκραν Πρι της F1 το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, ο Ban Ki-moon δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση ενός φυλακισμένου ακτιβιστή που είχε ηγηθεί των μαζικών διαδηλώσεων στο αραβικό κράτος και ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας τις τελευταίες δέκα εβδομάδες.

Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των πολιτών είναι Σιίτες μουσουλμάνοι, η χώρα κυβερνάται από τη σουνιτική δυναστεία των Al Khalifa, η οποία δε δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο γενικός γραμματέας καλεί για άλλη μια φορά τις Αρχές του Μπαχρέιν να επιλύσουν την υπόθεση, με βάση τις νομικές διαδικασίες και για ανθρωπιστικούς λόγους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η ανησυχία για την κατάσταση στο Μπαχρέιν παραμένει, ειδικά σε ό, τι αφορά στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις ανάμεσα στις υπηρεσίες Ασφαλείας και διαδηλωτές οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα κι άλλες απώλειες. Οι Αρχές της χώρας πρέπει να επιδεικνύουν πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και των κρατουμένων», προστίθεται.

Το Μπαχρέιν αποτελεί χώρα-σύμμαχος των Η.Π.Α. και έδρα του Ε’ Στόλου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Μπαχρέιν, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012, 20:07
Βίαιη επέμβαση της αστυνομίας σε διαδήλωση στο Μπαχρέιν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 21:37
«Καυτή» εβδομάδα για το Μπαχρέιν, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 02:49

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης