Μία νέα εξέλιξη στρέφει τις αστυνομικές έρευνες για το μακελειό στο Βερολίνο στο πρόσωπο ενός νεαρού Τυνήσιου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπόπτου στη Βόρεια Ρηνανία-ΒεστφαλίαΠρόκειται για τον 24χρονο Anis A., ο οποίος κατάγεται από το Ταταουίν της Τυνησίας. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του, καθώς βρέθηκε εντός του φορτηγού που ακολούθησε τη «μοιραία» πορεία προς τη χριστουγεννιάτικη αγορά ταυτότητα ή διαβατήριό του. Τα έγγραφα ταυτοποίησής του εντοπίστηκαν κάτω από τη θέση του οδηγού, μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με τον Guardian, δίνεται αμοιβή, ύψους 100.000 ευρώ, για όποιον δώσει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την «Bild», ο εν λόγω άνδρας είναι κάτοχος πολλών διαβατηρίων (σ.σ.: όλα τα επώνυμα που αναγράφονται ξεκινούν με το γράμμα Α) και ήταν γνώριμος στις αστυνομικές αρχές για υπόθεση άσκησης σωματικής βίας.

Οι έρευνες και η σύλληψη του λάθος ανθρώπου

H δεύτερη μέρα μετά την επίθεση στο κέντρο του δυτικού Βερολίνου ξημέρωσε σήμερα χωρίς να υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο για τον δράστη του μακελειού στο Βερολίνο που επέφερε τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Ωστόσο, το στοιχείο-κλειδί, τα έγγραφα δηλαδή που βρέθηκαν στη θέση του οδηγού, περιόρισαν την αστυνομική έρευνα σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, τον νεαρό από την Tυνησία που φέρεται να κυκλοφορεί ένοπλος.

Η αστυνομία επεξεργάζεται περίπου 200 μαρτυρίες πολιτών από τον τόπο της επίθεσης. Την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του νέου υπόπτου πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Για παράδειγμα, είναι απορίας άξιο γιατί η «τρελή» πορεία του τεράστιου φορτηγού μέσα στην πόλη επί μισή ώρα πριν πέσει πάνω στους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης αγοράς πέρασε απαρατήρητη από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ύποπτος που συνελήφθη χθες αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Ο εισαγγελέας της γερμανικής πρωτεύουσας αρνήθηκε αργότερα να χαρακτηρίσει τον συλληφθέντα Πακιστανό ως ύποπτο της αποτρόπαιης πράξης, λόγω ελλείψεως στοιχείων. Φίλος του πρόσφυγα επιβεβαίωσε ότι βρίσκονταν εκεί κοντά μαζί τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης και ότι δεν έχει καμία ανάμειξη. Ούτε και από τις έρευνες στο παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και διέμενε ο συλληφθείς Πακιστανός, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Παρά το βαρύ κλίμα, οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου θα λειτουργήσουν από σήμερα κανονικά, ενώ θα διεξαχθεί και ο αγώνας του γερμανικού πρωταθλήματος της τοπικής ομάδας Χέρτα κατά του Ντάρμστατ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Ο δρόμος που οδηγεί στην πλατεία Breitscheid, δίπλα στη συμβολική Εκκλησία της Μνήμης (Gedächtniskirche), η οποία διατηρήθηκε μισογκρεμισμένη για να θυμίζει τις συνέπειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παραμένει πάντως κλειστός.

O ύποπτος

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης