Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκονται οι δύο νεαρές κοπέλες που συνελήφθησαν πριν από δέκα ημέρες στο αεροδρόμιο του Περού και ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα με περίπου 12 κιλά κοκαΐνης αξίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες τώρα, μέσω του δικηγόρου τους, επικαλούνται πράγματα τα οποία ηχούν αρκετά αντιφατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Λίγο μετά τη σύλληψή τους στον αερολιμένα της Lima, μαζί με το φορτίο των 11,560 kg κοκαΐνης το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε συσκευασίες δημητριακών

Τόσο η 19χρονη Βρετανίδα Melissa Reid όσο και η 20χρονη Ιρλανδή φίλη της Michaella McCollum Connolly, ισχυρίζονται αφ’ ενός μεν ότι αναγκάστηκαν να κάνουν τη μεταφορά υπό την απειλή όπλων και αφ’ ετέρου πως δεν γνώριζαν τι ήταν αυτό που μετέφεραν, πράγμα αδύνατον καθώς γνώριζαν πολύ καλά πως βρίσκονταν σε μια χώρα που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του κόσμου στην παραγωγή κόκας.

Αυτή ωστόσο την υπερασπιστική γραμμή επέλεξαν να ακολουθήσουν, για την δίκη τους η οποία θα γίνει στη χώρα του Περού καθώς δείχνει να αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο για έκδοσή τους.

«Οι κοπέλες είχαν δεχτεί να μεταφέρουν το φορτίο υπό την απειλή όπλου και χωρίς να γνωρίζουν τι μεταφέρουν», είπε ο δικηγόρος τους, κάτι που είναι μάλλον δύσκολο να τεκμηριωθεί λογικά. Επίσης αρνήθηκαν ότι έλαβαν, «από τους αγνώστους που τις ανάγκασαν να κάνουν την διακίνηση», οποιοδήποτε χρηματικό ποσόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών όμως οι οποίες προκύπτουν από αντικειμενικά στοιχεία, οι κοπέλες γνώριζαν καλά, και τι ακριβώς μετέφεραν όπως επίσης και για ποιο ακριβώς κύκλωμα το μετέφεραν, και αυτό δεν ήταν άλλο από μια σπείρα που διέθετε το πολύτιμο στην πιάτσα των εξαρτημένων ναρκωτικό, σε ολόκληρη την Ibiza της Ισπανίας, σε κακόφημο νυχτερινό κλαμπ της οποίας εργαζόταν και η 20χρονη Michaella.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες εμμένουν στους ισχυρισμούς τους, ενώ οι Πρεσβείες Βρετανίας και Ιρλανδίας βρίσκονται σε επαφή προκειμένου να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στις δυο γυναίκες, οι οποίες κρατούνται σε κελιά υψίστης ασφαλείας ενώ φρουρούνται από ειδικό σώμα με βαρύ οπλισμό.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης:
Περού: Έφηβες μετέφεραν κοκαΐνη εκατομμυρίων, Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013, 19:38
Περού: Αντιμέτωπες με τα ισόβια για τα 12 κιλά κοκαΐνης, Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013, 23:09

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης