Σε κελιά υψίστης ασφαλείας κρατούνται οι νεαρές Michaella McCollum Connolly από το Μπέλφαστ και Melissa Reid από τη Βρετανία, οι οποίες, την προηγούμενη Τρίτη 6/08 συνελήφθησαν με περίπου 12 κιλά κοκαΐνη στις αποσκευές τους, τη στιγμή που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το έδαφος του Περού και να επιβιβαστούν σε πτήση για Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η 20χρονη Michaella Connolly από το Μπέλφαστ και η 19 ετών Melissa Reid από τη Βρετανία

 Ωστόσο, παρά το προφανές της ενοχής καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να μην γνώριζαν για το -αξίας 1,7 εκατ. ευρώ- περιεχόμενο της βαλίτσας που έφεραν μαζί τους, διαρκώς κλαίνε λέγοντας πως είναι αθώες, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνται να λάβουν τροφή.

Οι δύο κοπέλες βρίσκονται σε χώρους υψηλής φρούρησης που συνήθως «φιλοξενούν» άτομα που έχουν διαπράξει τα πλέον βαριά εγκλήματα, με κάμερες 24ωρης παρακολούθησης και ειδική φρουρά που φέρει κατ’ εξαίρεση βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με φρουρό των φυλακών, πρόκειται για «κορίτσια πολύ συναισθηματικά και απίστευτα τρομοκρατημένα από αυτό που τους συμβαίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μόνο που κάνουν όλη μέρα είναι να καπνίζουν μέσα στη μοναξιά τους, καθώς τις έχουμε σε ξεχωριστά κελιά», δήλωσε το ίδιο άτομο.

«Θεωρούμε πολύ σοβαρά τα αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη λαθρεμπορία ναρκωτικών εδώ στο Περού», είπε εκπρόσωπος των φυλακών, «και οι ξένοι αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς κάθε άλλος».

Οι συγκεκριμένες κοπέλες, που σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν την τεράστια αυτή ποσότητα ναρκωτικών κατ’ εντολή συγκεκριμένου καρτέλ κοκαΐνης, αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει χώρα οποιαδήποτε διπλωματική παρέμβαση.

Διαβάστε επίσης: Περού: Έφηβες μετέφεραν κοκαΐνη εκατομμυρίων, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013, 19:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης