Το σενάριο νέων εκλογών προβάλλουν οι Πράσινοι στη Γερμανία, διά στόματος του ηγετικού τους στελέχους Γιούργκεν Τριτίν.

«Εκτιμώ ότι θα γίνουν νέες εκλογές γύρω στο Πάσχα» (σ.σ.: το καθολικό Πάσχα εορτάζεται εφέτος την 1η Απριλίου), δήλωσε ο Γιούργκεν Τριτίν, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Αυτός θα συνεκτιμήσει στις αποφάσεις του το γεγονός ότι η Γερμανία λόγω της πολιτικής και οικονομικής της ισχύος αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην Ευρώπη. Αμφιβάλλω εάν μια κυβέρνηση μειοψηφίας μπορεί να το εγγυηθεί αυτό. Γι’ αυτό και συνηγορούν πολλοί λόγοι στο να προκρίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τις νέες εκλογές από την κυβέρνηση μειοψηφίας» πρόσθεσε ο κ. Τριτίν.

Ο Πράσινος πολιτικός κατηγόρησε το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) ότι είχε προγραμματίσει την αποχώρησή του από τις διερευνητικές συνομιλίες: «Εάν κάποιος βγάλει από την τσέπη του τη δήλωση προς τον Τύπο ενόσω βρίσκεται το τραπέζι ένα τελικό κείμενο, τότε νιώθεις εξαπατημένος» τόνισε ο κ. Τριτίν, ο οποίος εξέφρασε την υπόνοια ότι «το κίνητρο του προέδρου του FDP θα μπορούσε να είναι ότι ήθελε να ρίξει την καγκελάριο Μέρκελ. Εντούτοις η κα Μέρκελ θα μπορούσε να βγει ενισχυμένη από τις διερευνητικές συζητήσεις, διότι θα θεωρηθεί ως λογική και αξιόπιστη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης