Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον τρίτο όροφο του κτηρίου της κρατικής τηλεόρασης και του ραδιοφώνου στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η τηλεόραση συνέχισε τη μετάδοση του προγράμματός της κανονικά, και μάλιστα το φιλοκυβερνητικό κανάλι Al-Ikhbariya έδειχνε εικόνες από τους εργαζόμενους που φρόντιζαν έναν τραυματισμένο συνάδελφό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, ένοπλοι επιτέθηκαν στα γραφεία του Αλ-Ikhbariya, νότια της Δαμασκού, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.

H κρατική τηλεόραση στεγάζεται σε ένα κτήριο στην πλατεία Umawiyeen στο κέντρο της Δαμασκού.

Ένας δημοσιογράφος του BBC, που βρίσκεται στο σημείο, είπε χαρακτηριστικά ότι η έκρηξη «έσκισε το πάτωμα», αλλά άφησε ανεπηρέαστη τη μετάδοση των τριών καναλιών της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυνάμεις των ανταρτών τις τελευταίες εβδομάδες είχαν υπό τον έλεγχό τους διάφορες περιοχές της Δαμασκού, όμως ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο στην πόλη.

Περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες προσπαθούν να κατακτήσουν τον έλεγχο της δεύτερης μεγάλης πόλης της Συρίας, το Χαλέπι, από τους αντάρτες.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης