Οι αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε την περασμένη εβδομάδα η Πολεμική Αεροπορία του καθεστώτος της Συρίας στοίχισαν τη ζωή σε 182 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 60 παιδιών, ανέφερε τη Δευτέρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Το Παρατηρητήριο μπόρεσε να καταγράψει ότι έγιναν μάρτυρες 182 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 60 παιδιών, 38 γυναικών και 84 ανδρών, συνεπεία των πληγμάτων από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα τις τελευταίες επτά ημέρες», σημείωσε η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμη 300 πολίτες τραυματίστηκαν στις επιδρομές αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση ανέφερε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν συνολικά 602 αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες από την περασμένη Κυριακή.

Εξάλλου ισλαμιστές αντικαθεστωτικοί μαχητές εξαπέλυσαν έφοδο στην πόλη Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας πριν απωθηθούν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι μαχητές κατάφεραν να μπουν στο κυβερνείο αλλά και στην κατοικία του κυβερνήτης της επαρχίας με τη βοήθεια υποστηρικτών τους στην αστυνομία και σε φιλοκυβερνητικές ομάδες, ανέφερε η ΜΚΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις βομβιστές-καμικάζι ανατινάχθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού στα προάστια της πόλης, διευκρίνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος και 15 μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Στο μεταξύ σφοδρές μάχες μαίνονταν τη Δευτέρα ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές και τζιχαντιστές στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, εν μέσω των αεροπορικών πληγμάτων από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, που κλιμακώθηκαν, σύμφωνα με έναν Κούρδο αξιωματούχο.

Διαβάστε επίσης: Aνταρτοπόλεμος και βομβαρδισμοί
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 22:23

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης