Οκτώ είναι έως τώρα οι αγνοούμενοι από τον σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.

Με την βοήθεια και των καραμπινιέρων, οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τρία παιδιά – το ένα εκ των οποίων επτά μηνών – που βρίσκονταν κάτω από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρους τοπικής εκκλησίας στην περιοχή Κασαμίτσιολα. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Σε λίγα μέτρα απόστασης, όπως μεταδίδει η δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai, ένα κτήριο έχει καταρρεύσει και επτά άτομα έχουν μείνει εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια. Στο σημείο έφτασαν άνδρες του στρατού, οι καραμπινιέροι και οι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από τα ερείπια τους εγκλωβισμένους. Οι τραυματίες, μέχρι αυτή την στιγμή, υπολογίζονται στους είκοσι πέντε.

Από την Νάπολη η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μετέφερε μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά του νησιού της Ίσκια, κοντά στην Νάπολη, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις 8 και 57 λεπτά τοπική ώρα, (21 και 57 λεπτά ώρα Ελλάδας).

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica ο Εγκέλαδος φέρεται να προκάλεσε τραυματίες και ίσως αγνοούμενους, αν και η Πολιτική Προστασία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.

Στην τοποθεσία Καταμίστιολα της Ίσκια κατέρρευσε μια εκκλησία και ένα κτίριο εξαιτίας του σεισμού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες, και ίσως, αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Ο αντιδήμαρχος της Κασαμίστιολα δήλωσε πριν λίγο ότι ένας τραυματίας, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης