Δικαστής στο Λουξεμβούργο απήγγειλε κατηγορίες για κλοπή και διαρροή επιχειρηματικών μυστικών εις βάρος ενός πρώην υπαλλήλου της ελεγκτικής εταιρείας PricewaterhouseCoopers, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη διαρροή εγγράφων σχετικών με τις μυστικές φορολογικές συμφωνίες, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της εισαγγελίας του Λουξεμβούργου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι στο πρόσωπο αυτό, που δεν κατονομάζεται, απαγγέλθηκαν χθες Παρασκευή και κατηγορίες για παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου και παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος θεωρείται ύποπτος για την κλοπή χιλιάδων εγγράφων που αφορούσαν τις μυστικές φορολογικές συμφωνίες, τις οποίες διοχέτευσε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Επίσης τού απαγγέλθηκε κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος, αλλά το γραφείο του εισαγγελέα δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το παράρτημα της PricewaterhouseCoopers (PwC) στο Λουξεμβούργο δεν ήταν διαθέσιμο να σχολιάσει.
Οι εισαγγελείς στο Λουξεμβούργο ξεκίνησαν έρευνα για το σκάνδαλο που έγινε γνωστό ως Luxleaks έπειτα από σχετική καταγγελία που κατέθεσε η PWC του Λουξεμβούργου τον Ιούνιο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης