Κατ΄ιδίαν επαφές και υπόγειες συμφωνίες μεταξύ μελών του ΔΣ του Δήμου Γλυφάδας, για υπερτιμολόγηση οικοπέδων, που αγόρασε με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμος από την οικογένεια της… αντιδημάρχου, καταγγέλλει με αναφορά του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρώην αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Δημήτριος Καραπάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έντονη οσμή σκανδάλου η υπόθεση των οικοπέδων απασχολεί τον τοπικό Τύπο όπου σχολιάζεται το γεγονός ότι έγινε απευθείας αγορά οικοπέδων από την οικογένεια της αντιδημάρχου, ονόματι Βασιλική Παπαδημητρίου, η οποία έχει τοποθετηθεί στη θέση της αντιδημάρχου Οικονομικών.

Η αντιδήμαρχος Οικονομίας στη Γλυφάδα κ. Παπαδημητρίου παρενέβη με εισήγηση (10154) και ζήτησε την νέα τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012 ώστε να αγοράσει ο Δήμος τα οικόπεδα της οικογενείας της και με την απόφαση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Γλυφάδας (44/2012) έγινε η τακτοποίηση της έλλειψης χρηματοδότησης του κονδυλίου για την αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου, και προσετέθη το ποσό των (8.779.494) ευρώ, κατά παράβαση του άρ.151 του Δ.Κ.

Ακόμη και στην περίπτωση που η διαδικασία είναι νομότυπη και δεν υπάρχει υπερτιμολόγηση, τίθενται αμείλικτα ερωτήματα περί του ηθικού και νόμιμου. Άραγε δικαιούται ένας αντιδήμαρχος να πουλήσει οικογενειακή περιουσία του στο Δήμο, και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, υπερτιμολογημένα; Υπάρχει παραβίαση της αρχής Αμεροληψίας Διοικητικών Οργάνων, η οποία απαγορεύει να λαμβάνονται αποφάσεις σχετικές με προσωπικά και οικογενειακά συμφέροντα μελών της τοπικής Αυτοδιοίκησης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Γλυφάδας, κ. Κώστα Κόκκορη, ο οποίος δήλωσε ότι για την αγορά των οικοπέδων ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει ο νόμος, αρνούμενος ότι έχει γίνει υπερτιμολόγηση.

«Η διαδικασία αγοράς οικοπέδων από το Δημόσιο είναι συγκεκριμένη. Μπαίνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών του υπουργείου Οικονομικών, βγάζει μια τιμή από την οποία δεν μπορεί να περάσει πάνω ο δήμος με τίποτα, μετά γίνεται διαπραγμάτευση και πρέπει να είναι η τιμή κάτω από αυτή που έχει ορίσει το ΥΠ.ΟΙΚ. ή μέχρι αυτή και πρέπει τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου του συνόλου του σώματος και όχι των παρόντων να αποφασίσει για την αγορά. Πράγματα τα οποία έχουν γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την καταγγελία του κ. Δημήτρη Καραπάνου, ο δήμαρχος Γλυφάδας σημείωσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την γνώμη του επαναλαμβάνοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αγορά των οικοπέδων είναι νόμιμη.

Τα ποσά που εγκρίθηκαν για την απευθείας αγορά οικοπέδων και αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:


Ο καταγγέλλων απέστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Εσωτερικών, γνωστοποιώντας τις «μεθοδεύσεις» για την αγορά των χρυσών οικοπέδων…

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης