Εν μέσω πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων, ένα πλήθος εξαγριωμένων ανδρών επιτίθενται σε σεξουαλικά σε φοβισμένες γυναίκες. Η βραδιά της αλλαγής του χρόνου στην Κολωνία της Γερμανίας στιγματίστηκε από σειρά εγκληματικών ενεργειών, πρωτοφανών στα αστυνομικά χρονικά της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως έγινε γνωστό χθες, τα περιστατικά αυτά καταγράφηκαν στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της Κολωνίας, μεταξύ του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του ιστορικού Καθεδρικού της Κολωνίας, παρουσιάζοντας «μια εντελώς νέα διάσταση εγκληματικών πράξεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα όταν μέσα στο Σαββατοκύριακο καταγράφονταν ολοένα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων, μεταξύ των οποίων και ένας βιασμός. Μέχρι τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 60 περιστατικά, ενώ οι αρχές αναμένουν αύξηση του αριθμού τους μέσα στις επόμενες μέρες. Στο μεταξύ, πολλοί αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις εμπειρίες τους σε τοπικά μέσα. Η 27χρονη Άννε, που γιόρταζε με φίλους την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία, ανέφερε στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger: «Η πλατεία ήταν γεμάτη με άνδρες. Μόνο σποραδικά έβλεπε κανείς κάποιες φοβισμένες γυναίκες. Δεν μπορώ καν να περιγράψω την κατάσταση, απλά αισθανόμουν πολύ άβολα», λέει χαρακτηριστικά. Όπως περιγράφει, στη συνέχεια η κατάσταση παρεκτράπη, όταν άγνωστος την πλησίασε και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Είναι ένα μόνο από τα περιστατικά που καταγράφηκαν το βράδυ».

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από τον καθεδρικό της Κολωνίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία κατά των γυναικών. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε: «Κυρία Μέρκελ, πού είστε; Τι λέτε; Αυτό μας τρομάζει!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι συγκλονισμένη από τις επιθέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης