Ο Barack Obama δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες!

Η αποστολή ανθρώπου στον «Κόκκινο Πλανήτη» θα περιλαμβάνει πρώτα μια στάση σε… αστεροειδή. Μπορεί στο διαστημόπλοιο να μην βρίσκεται ο Bruce Willis, η Γη να μην κινδυνεύει και οι Aerosmith να μην τραγουδούν πλέον το «Don’t wanna miss a thing», ωστόσο τα σχέδια του προέδρου των Η.Π.Α. για την κατάκτηση του Διαστήματος παραμένουν μεγαλεπήβολα. Πολύ λογικό, από τη στιγμή που το Πεκίνο σπρώχνει έναν πακτωλό χρημάτων για τη δημιουργία του πρώτου κινεζικού διαστημικού σταθμού μέχρι το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, η NASA σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κάψουλα, η οποία θα μπορεί να θέσει έναν αστεροειδή, μήκους μέχρι 10 μέτρων, σε τροχιά γύρω από το Φεγγάρι και στη συνέχεια να μεταφέρει αστροναύτες στο έδαφός του. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια κάψουλα θα ήταν χρήσιμη, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη σύγκρουση της Γης με διερχόμενο αστεροειδή.

Οι μνήμες εξάλλου από τη 15η Φεβρουαρίου και την πτώση δεκάδων μετεωριτών στη Ρωσία παραμένουν νωπές. Εκείνη την ημέρα περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:
Επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσω αστεροειδούς, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013, 04:44

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης