Τέλος δεν έχουν τα φαινόμενα παράνομης διακίνησης ειδών Άγριας Πανίδας στην Ταϊλάνδη, με τις τίγρεις να έχουν τη… μερίδα του λέοντος.

Μετά τα γεγονότα τον περασμένο Σεπτέμβριο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, όπου εντοπίστηκαν έξι τίγρεις μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ταράτσα, οι Αρχές της ασιατικής χώρας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι προχώρησαν στη σύλληψη ενός οδηγού φορτηγού καθώς διαπιστώθηκε πως στο φορτίο του έκρυβε 16… τιγράκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο βαρύ όχημα σε περιοχή κοντά στα σύνορα με το γειτονικό Λάος (επαρχία Κον Κάεν), έχοντας προηγουμένως προχωρήσει σε καταδίωξη και ακινητοποίηση του φορτηγού, καθώς ο οδηγός του δεν σταμάτησε στις σχετικές υποδείξεις.

Τα τιγράκια βρέθηκαν μέσα σε πλαστικά τελάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο συλληφθείς, για κάθε ένα μικρό που μετέφερε, πληρώθηκε 490 δολάρια. Πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ή πρόστιμο 1.300 δολαρίων.

Μόλις έξι είδη τίγρης έχουν απομείνει στον πλανήτη, με το καθένα από αυτά να αριθμεί μερικές χιλιάδες εκπροσώπους. Υπάρχει η άποψη ότι μέρη από το σώμα του συγκεκριμένου ζώου διαθέτουν ευεργετικές ιδιότητες γι αυτό και βρίσκουν ευρεία εφαρμογή στην κινεζική ιατρική, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι περιπτώσεις λαθροθηρίας ή παράνομης… εκτροφής.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ταϊλάνδη: Η ταράτσα διαθέτει και… τίγρεις, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 03:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης