Με προορισμό την Τουρκία, θα ταξιδέψει σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες (Anzacs).

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του, ο κ. Άμποτ θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Στο επίκεντρο των συνομιλίων, αναμένεται να βρεθούν ο πόλεμος στη Συρία, το Ιράκ, αλλά και το «φλέγον» θέμα της μετάβασης Αυστραλών «μαχητών», διαμέσου της Τουρκίας, για να πολεμήσουν στο πλευρό του «Ισλαμικού Χαλιφάτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος σταθμός του Τόνι Άμποτ θα είναι η Γαλλία, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας για την «ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα άμυνας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».

Σημειώνεται ότι σε όλες της μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι «ιδιαίτερα αυξημένα», ενόψει των εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης, καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, ιδίως μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στην Πολιτεία της Βικτώριας, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης