Σε μια φιλόδοξη δοκιμασία έχει υποβάλλει εδώ και λίγες ώρες τον εαυτό της μια 61χρονη γυναίκα στην Κούβα. Η Diana Nyad σκοπεύει να διανύσει κολυμπώντας τη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει την Κούβα από τη Φλόριντα.

«Έχω φθάσει αισίως τα 62 και αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στην αρχή της ζωής μου. Πιστεύω ότι αυτή είναι η βασική πεποίθηση με την οποία πρέπει να πορεύεται κάποιος που φθάνει σε αυτή την ηλικία. Μπορεί να μην έχεις το ίδιο σώμα που είχες όταν ήσουν νέος αλλά έχεις καλύτερο μυαλό», σημείωσε χαμογελώντας, πριν βουτήξει στο νερό για να ξεκινήσει την προσπάθειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Diana Nyad ανακοίνωσε την απόφασή της μόλις πριν από λίγες ημέρες μέσω της κρατικής τηλεόρασης στο νησί της Καραϊβικής. Να σημειωθεί ότι είχε επιχειρήσει να καλύψει την ίδια απόσταση όταν ήταν 28 ετών, χωρίς όμως επιτυχία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ιατρικής ομάδας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την κολυμβήτρια και την παρακολουθεί, η απόσταση των 103 μιλίων απαιτεί περίπου 60 ώρες κολύμβησης, μαζί με τα απαραίτητα διαλείμματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης