Ένα πενταώροφο κτίριο κατέρρευσε στο East Village του Μανχάταν, με τα τοπικά Μέσα να κάνουν λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους και πολλούς τραυματίες, χωρίς, ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί νεκροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 12 τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. Παράλληλα, τουλάχιστον ένα άτομο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Bellevue της περιοχής, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει επεκταθεί σε άλλα τρία κτίρια, ενώ ένα δεύτερο κτίσμα ενδέχεται να έχει καταρρεύσει.

Όπως μετέδωσε το CBS της Νέας Υόρκης, ακούστηκε έκρηξη λίγο πριν καταρρεύσει το κτίριο, η οποία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενδέχεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Εκπρόσωπος της εταιρείας Con Edison ανέφερε ότι συνεργεία έχουν σπεύσει επί τόπου, αλλά δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Η ίδια εκπρόσωπος είπε ότι διεκόπη η παροχή αερίου στην περιοχή γύρω από το φλεγόμενο κτίριο προληπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και περισσότεροι από 100 πυροσβέστες.

Η FDNY ανέφερε ότι το κτίριο βρισκόταν στη συμβολή της δεύτερης λεωφόρου και της ανατολικής έβδομης οδού στο East Village του Μανχάταν, μια συνοικία όπου εδρεύουν πολλές μικρές επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν επίσης εστιατόρια και διαμερίσματα.

«Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο», είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο.

«Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας», συνέχισε. «Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτιρίου και έβγαινε μαύρος καπνός».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η κατάρρευση του κτιρίου αναφέρθηκε λίγο μετά τις 15.00 (τοπική ώρα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης