Μία νέα πληροφορία που ίσως αλλάξει την πορεία των ερευνών της γαλλικής αστυνομίας ήρθε στο φως για τον εκτελεστή της Τουλούζης Μοχάμεντ Μάρεχ (ή Μοαμέντ Μαρέ- όπως προφέρεται στα γαλλικά).

Η πληροφορία προέρχεται από τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού France 24, Εμπά Καλοντό η οποία κατέθεσε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα από ένα άτομο που ισχυρίστηκε ότι είναι ο δράστης των δολοφονιών σε Μοντομπάν και Τουλούζη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ένα νεαρός άνδρας ιδιαίτερα εύγλωττος» λέει η δημοσιογράφος, «που άμεσα δήλωσε ότι διεκδικεί τις δολοφονίες και που με μεγάλη ηρεμία άρχισε να μου δίνει ειδικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες των φονικών». Πολλά στοιχεία έμοιαζαν «ακριβή και κολλούσαν» με την πραγματικότητα, αν και θα πρέπει να διασταυρωθούν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία φαίνεται ότι εξετάζει στα σοβαρά την εν λόγω πληροφορία.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν κατορθώσει να ρίξουν περισσότερο φως στο περιβάλλον και το παρελθόν του Μοχάμεντ Μέραχ. Υπενθυμίζεται πως αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν ο υπουργός Κλοντ Γκεάν εξήγησε ότι το πρώτο βήμα έγινε μέσω των στοιχείων του υπολογιστή που χρησιμοποίησε για να κλείσει το ραντεβού με το πρώτο του θύμα. Επρόκειτο για τον υπολογιστή της μητέρας του μέσω του οποίου απάντησε στην αγγελία που το θύμα είχε βάλει για να πωλήσει τη μοτοσικλέτα του, διευκρινίζοντας ότι είναι στρατιωτικός.

Αντιπρόσωπος της Yamaha βοήθησε στην αναγνώριση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο στοιχείο ήταν γιατί απευθύνθηκε στην αντιπροσωπεία της Yamaha ζητώντας να μάθει εάν μπορεί να αφαιρέσει το αντικλεπτικό σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού θέσης (GPS) που είχε το σκούτερ, προκαλώντας έτσι τις υποψίες στον αντιπρόσωπο ότι ήταν κλεμμένο.

Ένας αντιπρόσωπος της εταιρείας Yamaha, τον οποίο είχε προσεγγίσει ο Μοχάμεντ Μέραχ για να απενεργοποιήσει το αντικλεπτικό σύστημα ενός σκούτερ, έπαιξε ρόλο-κλειδί στην αναγνώριση του δράστη των επτά φόνων, στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν, δίνοντας το όνομα του υποψήφιου πελάτη του στην αστυνομία.

Ο Κριστιάν Ντελασερί, ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας Yam 31 στα βορειοανατολικά της Τουλούζης, εξήγησε ότι την Τρίτη, βλέποντας μαζί με αστυνομικούς το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του εβραϊκού σχολείου Οζάρ Χατοράχ, παρατήρησε ότι το μηχανάκι του δράστη είχε ξαναβαφτεί λευκό.

«Ένας νεαρός που γνωρίζαμε είχε έρθει πριν από λίγες ημέρες και ζητούσε πληροφορίες για το πώς θα απενεργοποιούσε τη συσκευή εντοπισμού της μηχανής του. Είπε ότι ήθελε να αποσυναρμολογήσει το σκούτερ για να το ξαναβάψει», δήλωσε ο Ντελασερί.

Ο αντιπρόσωπος έδωσε στην αστυνομία το ονοματεπώνυμο του πελάτη του, που υπήρχε στη βάση δεδομένων της εταιρείας από την εποχή που ο Μέραχ ήταν 14 ετών. Διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο σκούτερ δεν είχε πωληθεί από τη δική του εταιρεία και ότι «δεν το είδε ξαναδεί ποτέ».

Διαβάστε επίσης Ο εκτελεστής της Τουλούζης εξέφρασε την επιθυμία να παραδοθεί

Βίντεο- ντοκουμέντο από την επιδρομή της αστυνομίας στην Τουλούζη

Νικολά Σαρκοζί: Υπήρχε σχέδιο για νέα επίθεση σήμερα το πρωί

Θρίλερ με τον εκτελεστή της Τουλούζ

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης