Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε και έθεσε σήμερα υπό κράτηση 26 αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που κρίθηκαν ύποπτοι για παράνομες υποκλοπές σε βάρος πολιτικών, δημοσίων υπαλλήλων και επιχειρηματιών, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον υποστηρικτών του πρώην συμμάχου του και σήμερα σφοδρού αντιπάλου του, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το γραφείο του εισαγγελέα στη Σμύρνη (Δυτική Τουρκία) πραγματοποίησε την επιχείρηση. Η εισαγγελία, πάντως, δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσε το Dogan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» για να υπονομεύσει την κυβέρνησή του κι ότι ενορχήστρωσε τις έρευνες για διαφθορά σε βάρος του στενού κύκλου των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Τον περασμένο μήνα, τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γκιουλέν, κατηγορώντας τον ότι ηγείται εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος αρνείται την όποια εμπλοκή του σε σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης