Μπλόκα στους δρόμους, εξονυχιστικοί έλεγχοι σε απομακρυσμένες αποθήκες, μεταμεσονύχτιες επιδρομές σε σπίτια. Οι Αρχές της Γαλλίας βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», προχωρώντας σε διαδοχικές συλλήψεις ατόμων σε Τουλούζ, Γκρενόμπλ, Καλαί και Λυών, τα οποία είναι πιθανό να συνδέονται με τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι στην Τουλούζ το 2012 ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μερά είχε σκοτώσει τρία μικρά Εβραιόπουλα, έναν ραβίνο και τρεις αλεξιπτωτιστές. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BMFTV, κατά την έφοδο της αστυνομίας σε κτήρια στη Λυών και την Τουλούζ εντοπίστηκαν όπλα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ρουκετοβόλου. Ο οπλισμός έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι για τη διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τη Δευτέρα έγιναν τουλάχιστον 150 επιχειρήσεις.

Οι Αρχές της Γαλλίας βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», προχωρώντας σε διαδοχικές συλλήψεις ατόμων σε Τουλούζ, Γκρενόμπλ, Καλαί και Λυών​

Προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή είναι -σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ- ο εντοπισμός και η σύλληψη του Αμπντεσλάμ Σαλάχ. Σε βάρος του 26χρονου Γάλλου πολίτη έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Η γαλλική «Le Monde» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ήταν αυτός που νοίκιασε ένα Ι.Χ., μάρκας Volkswagen Ρolo, το οποίο εθεάθη έξω από τον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όπου δεκάδες άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά τζιχαντιστών. Γάλλος αξιωματούχος τόνισε το απόγευμα της Κυριακής ότι ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ είναι αδελφός ενός εκ των επτά συλληφθέντων στο Βέλγιο, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στις επιθέσεις του Παρισιού ήταν επίσης αδελφός του.

Ο καταζητούμενος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασε ανενόχλητος τα σύνορα

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο συγκεκριμένος άνδρας υπεβλήθη σε έλεγχο το πρωί του Σαββάτου στα σύνορα Γαλλίας-Βελγίου, ωστόσο δεν συνελήφθη ποτέ, καθώς το όνομά του δεν βρισκόταν -ακόμη- στη λίστα με τους καταζητούμενους. Μέσα στο όχημα επέβαιναν συνολικά τρία άτομα. 

Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ​ πέρασε τα σύνορα χωρίς να συλληφθείΓάλλοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως ο ύποπτος κατευθυνόταν στο Μολενμπέκ, τη βιομηχανική λαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, όπου τα επίπεδα εγκληματικότητας παραμένουν υψηλά και κατά διαστήματα σημειώνονται αιματηρά περιστατικά που συνδέονται με φαινόμενα θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

Στο Μολενμπέκ διαμένει πλήθος μεταναστών, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες. Εκεί βρισκόταν και η κατοικία του Μέχντι Νεμούς, του ανθρώπου πίσω από το φονικό στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μάιο του 2014, όπου τέσσερις άνθρωποι είχαν χάσει τότε τη ζωή τους. 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης