Το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών είναι ένα «αυθαίρετο και άγριο» μέτρο, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Έχουμε πληγεί από την απόφαση για τις βίζες, που είναι αυθαίρετη και άγρια» είπε ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε στη Λισαβόνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, τον Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή ένα διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους επτά χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη). Εξαιρούνται όσοι έχουν διπλωματική βίζα και όσοι εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς.

«Σκοπεύουμε να οργανώσουμε το συντομότερο δυνατόν μια σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μαζί με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ» πρόσθεσε ο Ρέιντερς.

Από τη μεριά του, ο Σάντος Σίλβα είπε ότι απέναντι στη νέα αμερικανική κυβέρνηση η Ευρώπη έχει την ευθύνη να διατηρήσει τους διατλαντικούς δεσμούς. «Η παγκόσμια τάξη εξαρτάται πολύ από τη συμμαχία μεταξύ των δημοκρατιών» από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης