Νέα βομβιστική επίθεση συγκλονίζει την Τουρκία και συγκεκριμένα την περιοχή της Καισάρειας, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Άγκυρας.

Όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Erciyes στην ανατινάχθηκε την ώρα που βρέθηκε στο σημείο ένα λεωφορείο, το οποίο μετέφερε στρατιώτες και πολίτες μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και μετέφερε στρατιώτες εκτός υπηρεσίας. To φορτωμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα στο λεωφορείο.

Σε ανακοίνωση του στρατού που δημοσιεύει το Reuters, γίνεται λόγος για 13 νεκρούς και 55 τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.

Ο υπουργός των Εσωτερικών Süleyman Soylu ανακοίνωσε ότι επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την βομβιστική επίθεση.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά σε θύματα. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ορισμένους τραυματίες. Απέδωσε το συμβάν σε τρομοκρατική επίθεση και το παρομοίασε με την επίθεση στο γήπεδο της Μπεσίκτας. Όπως είπε, τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν κατά του λεωφορείου, είναι ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη που άφησε πίσω της 44 νεκρούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν’ αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης