Οι κάτοικοι του Τομπέιτ στη Βραζιλία μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς ένας νέος ήρωας περιπολεί στους δρόμους της πόλης. Ο μασκοφόρος εκδικητής είναι παρών όποτε τον χρειαστεί η αστυνομία, προκειμένου να αποτρέψει τα παιδιά από το να στραφούν στο έγκλημα.

Κάτω από τη μάσκα του… Μπάτμαν κρύβεται το πρόσωπο ενός 50χρονου πρώην αστυνομικού. Ο Andre Luiz Pinheiro παρουσιάζει τις περιπέτειες του διάσημου ήρωα των κόμικ, για να ενημερώσει τα παιδιά για τους κινδύνους που εγκυμονεί το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Τομπέιτ έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες εγκληματικότητας στην επαρχία Σάο Πάολο.

Όπως τονίζει, η δική του «μάχη» δεν είναι λιγότερο σημαντική από τον αγώνα κατά των κακοποιών στις συνοικίες της πόλης.

«Στην πραγματικότητα δεν καταπολεμώ το έγκλημα. Ωστόσο, πιστεύω ότι το πολεμώ μέσα από την πρόληψη, βοηθώντας τα παιδιά να μην καταλήξουν εγκληματίες. Αυτή είναι η δουλειά μου! Αυτή είναι η μάχη μου!» υπογραμμίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Warley Takeo, εξηγεί πως τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση είναι πολλαπλά και τα αποτελέσματα… μακροπρόθεσμα, γι’ αυτό εξάλλου και, όπως τονίζει, επέλεξε να «ενεργοποιήσει τον σούπερ ήρωα στη μάχη κατά των καρτέλ ναρκωτικών».

Παρακολουθήστε το σχετικό video

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης