Δεκάδες ανήλικοι κατάφεραν να δραπετεύσουν τη Δευτέρα από συγκρότημα φυλακών στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε την προσπάθεια των κρατουμένων, την ώρα που κατέβαιναν με τη βοήθεια δέντρων τον εξωτερικό τοίχο της περίφραξης. Εκπρόσωπος της Aστυνομίας ανακοίνωσε πως 54 ανήλικοι δραπέτευσαν, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί 17. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να ενισχύσει την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τα επίπεδα ασφάλειας στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου και των Ολυμπιακών Αγώνων, αθλητικά γεγονότα που θα φιλοξενηθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2014 και το 2016 αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξεγέρσεις σε συγκροτήματα φυλακών της Βραζιλίας είναι αρκετά συχνές, καθώς όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής οι κρατούμενοι είναι υπεράριθμοι και οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Πριν την απόδραση, οι ανήλικοι -αν και άοπλοι- κράτησαν ομήρους τον διευθυντή των φυλακών και 28 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «telegraph» πρόκειται για τη μεγαλύτερη απόδραση τα τελευταία 5 χρόνια στο Σάο Πάολο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης