Μαζική ήταν ή συμμετοχή στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην Ονδούρα, στη σκιά της πρόσφατης δολοφονίας δημοσιογράφου από ενόπλους, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δε σκοτώνετε την αλήθεια δολοφονώντας δημοσιογράφους», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν πολίτες στην πρωτεύουσα, Τεγκουσιγκάλπα, έξω από την έδρα της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους οργανωτές στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διαδηλώσεις έγιναν και στις πόλεις Σαν Πέδρο Σούλα, Κομαγιάγκουα, Τσολουτέκα και Λα Σέιμπα. Το συγκεντρωμένο πλήθος κάλεσε τις Αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Συλλήψεις για τη δολοφονία του Villatoro

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πέντε ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον θάνατο του Alfredo Villatoro, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «HRN».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον 20 εκπρόσωπο από τον χώρο των Μ.Μ.Ε. που χάνει τη ζωή του σε ενέργειες που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η Ονδούρα έχει τον υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας παγκοσμίως (80/100.000 κατοίκους μόνο το 2011) και θεωρείται η «γέφυρα» για τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προς το Μεξικό, με τελικό προορισμό τις Η.Π.Α..

Διαβάστε επίσης:
Ονδούρα: Τα καρτέλ «καθάρισαν» γνωστό δημοσιογράφο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, 03:59

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης