Όλα κυλούσαν ήρεμα στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού όμως η ερώτηση της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσικρίκα «χάλασε» την μέχρι τότε ήρεμη εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Η κα. Τσικρίκα τον κατηγόρησε ευθέως πως εξαιτίας του ιδίου και φυσικά του Νόμου Παππά θα χάσει την δουλειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Χάνω τη δουλειά μου και δεν ξέρω γιατί. Ήξερα ότι τις απολύσεις δεν τις κάνει το κράτος. Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;»

Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιασμένος αρχικά από την ερώτηση είπε πως… χάρηκε που του δίδεται η δυνατότητα να απαντήσει για το θέμα των αδειών, αλλά λίγο αργότερα σε έντονο ύφος παρακάλεσε την δημοσιογράφο να μην τον διακόπτει για να ολοκληρώσει την απάντησή του.

Το σημείο της διακοπής της δημοσιογράφου είχε να κάνει με το γεγονός πως ο σταθμός ALPHA εξυπηρετεί κανονικά τα δάνεια του και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τζαμπατζής την ώρα που έχει προσφέρει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση άδειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε μάλιστα η δημοσιογράφος πως το Κράτος χάνει έσοδα αφού περιορίζει τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις. Του θύμισε μάλιστα την δήλωση που είχε κάνει πριν γίνει Πρωθυπουργός πως η κυβέρνηση του θα προστατεύει κάθε λέξη του Συντάγματος.

Ο κ. Τσίπρας υψώνοντας τον τόνο της φωνής του της απάντησε:

«Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Για τους 2000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κάνουν κινητοποιήσεις αλλά εσάς δεν είδα να κάνετε. Το σύστημα ήταν ασύδοτο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος. Το δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει και είναι 27 χρόνια που είναι αρρύθμιστο το τοπίο, θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες.

Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το δημόσιο, ένα τεράστιο ποσό μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν«Το τσάμπα πέθανε κ. Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε» έκαναν ό,τι έπρεπε. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα για 4 άδειες γιατί πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να μπορούν να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μην εξαρτώνται από τη διαπλοκή. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, όλοι την αμφισβητούσαν. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, θα έρχονταν όλοι να δώσουν από 10 εκατομμύρια. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Οι μέτοχοι του Mega δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού. Έχουμε μια διαδικασία που με αδιάβλητο τρόπο , δυο από τα υπάρχοντα κανάλια πήραν άδεια και δυο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουν άδεια.

Από την πλευρά μας αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αν υπάρχουν απολύσεις, να δοθούν κίνητρα να προσληφθούν στους νέους παρόχους.

Έχουμε εξαγγείλει προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους επιδότηση 360 ευρώ τους πρώτους μήνες ,και τους επόμενους 12 μήνες επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι, να δουλεύουν και να μην πληρώνουμε.

Το τσάμπα πέθανε κ. Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε».

Στο ίδιο θέμα επανήλθε με νέα ερώτηση η δημοσιογράφος του Star, Ειρήνη Σαββοπούλου, η οποία κατέστησε υπεύθυνο τον κ. Τσίπρα για το «μαύρο», που θα επέλθει σε 90 μέρες στο κανάλι στο οποίο εργάζεται αφού στον πρόσφατο διαγωνισμό δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια.

Απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντάς του:

«Εμάς μας κλείνετε εσείς όχι η οικονομική κρίση»

Αυτή την φορά ο Πρωθυπουργός απάντησε σε χαμηλούς τόνους: «Κατανοώ πλήρως τη συναισθηματική σας φόρτιση. Αλλά κατανοώ ότι οι θέσεις εργασίας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Αλλά αφορά και τους ανέργους μιας καταστροφικής πενταετίας στη χώρα. Θέλω να επαναλάβω και προσπαθήσετε να το καταλάβετε, αυτό που σας κλείνει, αν σας κλείσει, είναι πως οι ιδιοκτήτες δεν θέλησαν να αγοράσουν άδειες. Αυτό σας κλείνει. Όσοι θέλησαν, μπήκαν στο διαγωνισμό, έδωσαν μεγάλες προσφορές, πήραν άδειες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει; Ο ΣΚΑΙ έλεγε πως οι αποφάσεις ήταν ειλημμένες. Ο διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος, δεν δώσαμε άδεια στους φίλους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρόβλημα. Δεν είναι σημαντικότερο το δικό σας πρόβλημα από εκεί των εργαζομένων ALTER του ή των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» ή σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Θέλω να με πιστέψετε, από τη δική μας πλευρά μόνος γνώμονας ένιαι η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζομένων. Δεν μπορούν τα συμφέροντα των εργοδοτών να ταυτίζονται με των εργαζομένων. Δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε, ήταν δέσμευσή μας».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει χαμηλόμισθους υπαλλήλους ως ιδιοκτήτες καναλιών. Σε έναν κλάδο που η ανεργία έχει φτάσει το εντυπωσιακό ποσοστό του 80% τα τελευταία μνημονιακά χρόνια ο Πρωθυπουργός απάντησε με ευχολόγια για την διατήρηση θέσεων εργασίας που σίγουρα θα χαθούν εξαιτίας της «ρύθμισης» που έφερε ο Νόμος του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά στο τηλεοπτικό τοπίο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης