«Κάποιοι δεν ήθελαν να ελέγχονται τα οικονομικά της κρατικής τηλεόρασης». Με αυτή τη φράση, ο επί 22 χρόνια νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Κόκκας αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει στη zougla.gr για το απροκάλυπτο φαγοπότι των γραβατωμένων στελεχών της ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εμφανή την οργή στην χροιά της φωνής του, ο Γ. Κόκκας μίλησε για «καρκινικά κύτταρα», που όλα αυτά τα χρόνια, είδε να κάνουν μετάσταση στον κρατικό οργανισμό. Οι αναθέσεις των τηλεοπτικών παραγωγών, γίνονταν με συνθήκες κάθε άλλο παρά διαφανείς και το μόνιμο μέλημα κάποιων διευθυντικών στελεχών ήταν να δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για ατασθαλίες.

«Ο  Παναγόπουλος απείλησε να με απολύσει»

  Από τις “βολές” του νομικού συμβούλου δεν γλίτωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος για τον οποίο λεει οτι δεν δίστασε να τον απειλήσει με απόλυση.
Ήταν η περίοδος που η ΕΡΤ, ήταν στα δικαστήρια με ιδιωτικές εταιρίες που διεκδικούσαν  μεγάλα χρηματικά ποσά. Όπως διηγείται στη zougla.gr ο δικηγόρος της ΕΡΤ, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ο Χρ. Παναγόπουλος, του είχε ξεκαθαρίσει ορθά κοφτά: “Αν εμφανιστείς στη δίκη για να υπερασπιστείς τα συμφέροντα της ΕΡΤ θα απολυθείς”.
Με αυτή την τακτική τα στόματα παρέμεναν κλειστά. Κανείς από αυτούς που  γνώριζαν την απύθμενη σπατάλη δεν τολμούσε να μιλήσει, φοβούμενος ότι θα χάσει τη δουλειά του ή θα τοποθετηθεί “στον πάγο”.
Από εκείνες τις δικαστικές διαμάχες η ΕΡΤ, όπως ήταν αναμενόμενο, βγήκε χαμένη. Και τώρα πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα στους αντίδικους. Φαντάζεστε βέβαια, ποιος επιβαρύνεται. Ο Έλληνας φορολογούμενος, που έχει κληθεί ουκ ολίγες φορές να πληρώσει μέχρι και τα ουισκάκια που κερνούσε ο πρώην πρόεδρος Χρ. Παναγόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληρώσαμε μέχρι και τα ουίσκι των golden boys

Μετά τις αποκαλύψεις των εκπομπών “Ζούγκλα” και “Κίτρινος Τύπος”, μετά και τις διώξεις που ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου, για 2 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα, σιγά σιγά έρχονται στο φως όλα τα στοιχεία για τη μνημειώδη σπατάλη δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ, επί προεδρίας Παναγόπουλου και όχι μόνο. Οι αποκαλύψεις για το μεγάλο φαγοπότι δεν έχουν τέλος, ακόμα και χθες   αποκαλύφθηκε από το “Εθνος” οτι  ο κ.Παναγόπουλος χρέωνε τα ποτά και τους ξηρούς καρπούς που κερνούσε τους φίλους του που παρακολουθούσαν τους αγώνες του Ολυμπιακού από τις σουίτες του Καραισκάκη, στην ΕΡΤ.

Πληρωνόταν ακόμη και μετά την παραίτηση;

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας βρίσκεται μία ακόμη καταγγελία για τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ. Σύμφωνα με αυτή, ο Χρ. Παναγόπουλος, συνέχισε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010 να εισπράττει το μισθό του από την κρατική τηλεόραση, που ανερχόταν στο ποσό των 11.500 ευρώ καθαρά, παρότι είχε παραιτηθεί από τις 9/11/2009.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης