Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

Οι αμοντάριστες σκέψεις μου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδηση λέγανε κάποτε ότι δεν είναι όταν ο σκύλος δαγκώνει άνθρωπο, αλλά όταν ο άνθρωπος δαγκώνει σκύλο.

Όταν βλέπεις λοιπόν, εκπαιδευτικό γυναίκα και μάνα ανήλικου να χουφτώνει κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, πάνω από γραφείο, γίνεσαι μάρτυρας είδησης στο αστυνομικό δελτίο.

Οι επιλογές δύο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Η μία να κάνεις την «πάπια»
  • η άλλη να κάνεις το καθήκον σου

Τα πλεονεκτήματα αν κάνεις την «πάπια»:

  1. Δεν χάνεις 9 ώρες από την ζωή σου περιμένοντας να καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, όπου η κυρίαρχη γλώσσα που επικρατεί είναι εκείνη που μιλιέται στο κρατίδιο του Ομάν.
  2. Δεν χάνεις άλλες πέντε ώρες από την ζωή σου και τις δραστηριότητές σου για να κάνεις πλήρη έκθεση των όσων είδες και άκουσες σε δικηγόρο.
  3. Δεν ξεσηκώνεσαι το χάραμα να πας στην Ευελπίδων περιμένοντας τις προσαγωγές στο προαύλιο, όπου βρέχει και φυσάει ο Βοριάς.
  4. Δεν δέχεσαι προπηλακισμούς συγγενών που πιστεύουν ακραδάντως ότι ξαφνικά ένας άνθρωπος χαλάει την καβλάντζα της μέρας του για να κατηγορήσει μια κοπελίτσα, ξανθιά κοντή και μμμμμ…ασχημούλα, που σημαίνει ότι δεν είδα την Σάρον Στόουν μπροστά μου και σκέφτηκα να την κλείσω στο «μπαλαούρο» για να εξαφανίσω την ανταγωνίστρια στην ζούγκλα που παραμονεύει να μου πάρει την θέση για να υπογράφει κάτω από την TV ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ!!!!
  5. Δεν φλερτάρεις με το να μείνεις εσύ την επόμενη μέρα στο «μπαλαούρο » για να γνωρίσεις πιο στενά τον Αχμέτ και τον Αλή, ζώντας μια νύχτα μαζί τους, καθώς μπορεί ο κλέφτης να κάνει ταυτόχρονα μήνυση ότι εγώ θέλω να τον «εξοντώσω » και να βρεθώ να βλέπω την Αλεξάνδρας «ριγέ» μια και θα είμαι μέσα στην κλούβα!


Η επιλογή να κάνεις το καθήκον σου – Τα πλεονεκτήματα!

Εκείνη την στιγμή που βλέπεις να διαδραματίζεται παραβατική πράξη, σκέφτεσαι, τουλάχιστον έτσι σκέφτηκα εγώ, τι θα έκανα αν ήμουνα στην θέση του θύματος. Θα ήθελα ο άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα μου, από τον τυχαίο περαστικό έως την συνεργάτιδα Τάνια, να φερθεί έντιμα και να με προστατέψει.

  • Τι κάνεις δηλαδή στην περίπτωση που βλέπεις κάποιον να χτυπάει ένα οδηγό μηχανής και να τον εγκαταλείπει;
  • Τι κάνεις όταν δεις έναν να χαστουκίζει στο δρόμο ένα παιδάκι;
  • Τι κάνεις όταν δεις δύο άντρες να χτυπάνε μια ηλικιωμένη για να τις πάρουν 20 ευρώ;
  • Τι κάνεις όταν ακούσεις ουρλιαχτά από το διπλανό σπίτι; Μπορεί βέβαια από το ν’ αλλάξεις πλευρό, έως να καλέσεις την άμεση δράση.

Τα γράφω αυτά, σήμερα, γιατί υπήρξαν πολλοί που μου είπανε «μπράβο» που στήριξες και αρκετοί που μου είπανε «γιατί μπλέχτηκες; Να τώρα… βγαίνεις στις τηλεοράσεις…». Αυτή η νοοτροπία του «Δεν βαριέσαι» είναι μια από τις αιτίες της μοναξιάς μας, της απαξίας, της χρεωκοπίας των συναισθημάτων, της κατάντιας των σχέσεων.

Το περιστατικό όμως της κλοπής κινητού από καθηγήτρια, αποδεικνύει ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ότι δικαίωμα σε παράπτωμα και παραβατική συμπεριφορά έχουν και οι «υπεράνω υποψίας» και αυτό αμέσως μετατρέπει την είδηση ΣΕ ΠΙΟ ΕΙΔΗΣΗ!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΑΝΤΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ «ΜΠΙΚΟΥΤΙ»

30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μαζεύτηκαν σε χασαποταβέρνα στην Βάρη, μαζί με τον Κώστα Καραμανλή!!

Δεν κατάλαβα αλήθεια που είναι το περίεργο στην είδηση: Θα ξαφνιαζόμουνα αν ο Κώστας Καραμανλής με άλλους 30 πήγαιναν για να πιούνε τσάι με μπισκότα.

Ο Κώστας Καραμανλής πήγε στον φυσικό του χώρο. Εκεί που θα μπορούσε να φάει καλό εξοχικό, μπριζόλα σε μέγεθος coffee Table και γουρουνόπουλο με πράσινο μήλο στο στόμα!

Συμπονώ το ζεύγος Παπαντωνίου (Πρώην υπουργός, βεβαίως, βεβαίως)

Διάβασα σε ρεπορτάζ που υπέγραψε ο Βασίλης Γούλας, ότι 3 μέρες, σύχναζε ένα βανάκι γκρι έξω από το σπίτι τους με όλα τα εξαρτήματα για να επιδιορθωθεί η πισίνα, η θερμαινόμενη των 55 τετραγωνικών μέτρων.

Καλά… το έπαθα και εγώ το ίδιο με τα καζανάκια στα δύο μπάνια (Το ένα πολύ μίνι wc, που χωράει μόνο Νάνους… το γράφω για να μην έχω και άλλα μπερδέματα καθώς οι πλανήτες έχουν συνωμοτήσει εναντίον μου).

Παιδιά χάλασε το φλοτέρ!!!
Δεν υπάρχει πιο ύπουλο θέμα από το χαλασμένο φλοτέρ γιατί έχεις διαρροή και το ρολόι «γράφει». Εγώ φυσικά και δεν φώναξα ΒΑΝ, εγώ ευτυχώς που έχω φίλους με 7 μεταπτυχιακά ο καθένας που επειδή όλοι κάθονται αυτή την εποχή, ως παρέα κάνουμε δουλειές ο ένας στον άλλον και βγάζουμε μεροκάματα!

Ένας, στην παρέα, έχει ένα πιεστικό εξολοθρευτή, το παίρνουμε όλοι (είμαστε καμιά εικοσαριά) ξεβρομίζουμε τους τοίχους, δίνουμε από 5 ευρώ την ημέρα. Κάνω εγώ μια τυρόπιτα «τέλεια». Ρίχνω 4 ρις στο φούρνο, τους βολεύω όλους στην παρέα με 50 λεπτά το κομμάτι! Η Τάνια φτιάχνει φανουρόπιτα. Δηλαδή όχι μία …κάθε μέρα φτιάχνει 3 , τις βάζουμε σε αλουμινόχαρτα , 30 λεπτά το κομμάτι.

Ο Γιώργος αγαπούσε τους σκύλους, είναι άνεργος ενάμιση χρόνο, βγάζει όλους τους σκύλους της γειτονιάς βόλτα, περπατάει, κάνει γυμναστική και τσεπώνει και ένα δεκάρικο την βάρδια. Για τσιγάρα και σοκολάτα μια χαρά είναι!!

Φεύγω γιατί έχω να ζυμώσω!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης