To Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα $14.000 στην πλατφόρμα του Bitstamp με βουτιά της τάξης του 30% από το ιστορικό ρεκόρ του που άγγιξε τα $ 20.000 και το οποίο “χτύπησε” στην αρχή της εβδομάδας.

Στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σημείωσε πτώση 7% στα 14.499 δολάρια, αλλά προηγουμένως υποχώρησε κατά 14,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρυπτονόμισμα, το οποίο ήταν περίπου στα 1.000 δολάρια στο ξεκίνημα του έτους, είχε φτάσει σε ρεκόρ ύψους 19.666 δολαρίων την Κυριακή, στα πλαίσια της εκκίνησης των futures του bitcoin στο CME. Από τότε έχει χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας του.

Η επιτυχία του Bitcoin έφερε τα κρυπτονομίσματα στο προσκήνιο και ενίσχυσε επίσης το προφίλ των αντιπάλων του, οι οποίοι προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στο bitcoin. Το Verge και το Ripple είναι ανάμεσα σε μια σειρά κρυπτονομισμάτων που μιμούνται και ανταγωνίζονται με το bitcoin.

Το Bitcoin έχει σημειώσει ιδιαίτερα έντονες διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα. Τον Νοέμβριο, έπεσε σχεδόν 30% σε τέσσερις ημέρες από τα $ 7.888 στα $ 5.555. Τον Σεπτέμβριο, έπεσε 40% από τα $ 4.979 στα $ 2.972.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ το CME και ο ανταγωνιστής του Cboe Global Markets έχουν προχωρήσει στην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση futures του bitcoin και έτσι έδωσαν στο ψηφιακό νόμισμα κάποια αντιληπτή νομιμότητα, ορισμένοι διαμορφωτές πολιτικής παραμένουν σκεπτικοί.

Η Χρηματοπιστωτική Εποπτείας της Νότιας Κορέας δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θεωρεί ότι το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αποτελούν νομίσματα οποιουδήποτε είδους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο δήλωσε την Τρίτη ότι το bitcoin δεν είχε αποδειχθεί ένα αξιόπιστο νόμισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης