Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν τις οφειλές τους αλλά ακόμα και να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» «όμηροι» της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηλεκτρονική «επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο έχουν εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες οι εφορίες, με αποτέλεσμα να εκδίδονται ακόμη και 4.000 κατασχετήρια ανά ημέρα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα στοιχεία που δείχνουν την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Πάνω από 6 δισ. ευρώ δεν πληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι ληξιπρόθεσμες συνολικά είναι πάνω από τα 67 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά κάθε μήνα προστίθεται ένα δισ. ευρώ στα χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες προς το δημόσιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατασχέσεις των λογαριασμών τους αλλά και με δήμευση της ακίνητης περιουσίας τους.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για φέτος ολοκληρώνεται και οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες υπολογίζονται σε πάνω από 1.500 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο. Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να πληρωθούν 11 δισ. ευρώ με το οικονομικό επιτελείο να φοβάται ότι η «βόμβα» των απλήρωτων φόρων και εισφορών θα τινάξει στον αέρα και τον προϋπολογισμό και το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι το τέλος του 2014 και κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που δηλώνουν αντικειμενική αδυναμία να καταβάλουν φόρους εισοδήματος, τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε ακριβές δόσεις και βεβαίως τα τέλη κυκλοφορίας στο τέλος του χρόνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης