Τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς την Τράπεζα Κύπρου μέσω του προγράμματος ELA ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανακοινώθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, αναφερόμενο στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Eurogroup και των κυπριακών Αρχών, βάσει της οποίας τίθεται το περίγραμμα των κυριοτέρων στοιχείων του προγράμματος ΕΕ/ΔΝΤ για την Κύπρο, καθώς και στη συμφωνία για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του κυπριακού χρηματοοικονομικού συστήματος με στόχο τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας, τονίζει την ανάγκη σταθερής εφαρμογής τους, ώστε η Κύπρος να ανακτήσει πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην αντιταχθεί στο αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για τη συνέχιση της παροχής Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. Θα συνεχίσει να επιτηρεί στενά την κατάσταση» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης