Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο παρέμεινε πεισματικά κάτω από το 1,3000, ενώ η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι του γιεν απειλεί να αντιστρέψει τη σταδιακή πτωτική τάση, κλείνοντας πάνω από το 78,50, τη στιγμή που το δολάριο βρίσκεται κοντά στο να σημειώσει σημαντική ανάκαμψη εντός μιας έντονα ανοδικής περιόδου. 

Αυτήν την εκτίμηση μπορούμε να την αποδώσουμε, αν κοιτάξουμε την πορεία του δείκτη S&P 500, με τις 1.425 μονάδες να αποτελούν κρίσιμο άξονα τους τελευταίους μήνες. Επίσης, την παραπάνω πιθανότητα για το δολάριο οι αναλυτές μπορούν, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, να τη δικαιολογήσουν, αν κοιτάξουν τον δείκτη Dow Jones FXCM Dollar Index (ticker = USDollar), μόλις κάτω από το πάνω όριο του καθοδικού καναλιού που έχει σχηματιστεί από την αντιστροφή την 1η Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης δραστηριότητας ATR 14 ημερών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Σεπτεμβρίου. Τα οικονομικά εταιρικά αποτελέσματα συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα διαμόρφωσης του ρίσκου σήμερα.

Ο χρυσός υποχώρησε κάτω από τα 1.750 δολάρια

Το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε «στο κόκκινο» σε έξι από τις επτά συνεδριάσεις. Μάλιστα, η χθεσινή πτώση ήταν η ισχυρότερη (0,96%) από τις 10 Ιουλίου και οδήγησε το χρυσό στο πρώτο πτωτικό κλείσιμο κάτω από τα 1.750 δολάρια από τις 12 Σεπτεμβρίου. Θα χρειαστεί ένας θεμελιώδης παράγοντας ώστε να τροφοδοτηθούν αυτές οι ρευστοποιήσεις στο χρυσό, ειδικά μετά τα στοιχεία τοποθετήσεων επενδυτών που έδειξαν αύξηση του κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος για 8η διαδοχικά εβδομάδα. Η ενίσχυση ή η αποδυνάμωση του δολαρίου θα καθορίσει την επόμενη κίνηση για το χρυσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης