Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank) παραδέχθηκε ότι οι προβλέψεις της για την πορεία της αυστραλιανής οικονομίας ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξες και άφησε να εννοηθεί ότι θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα, αν ο πληθωρισμός παραμείνει υπό έλεγχο.

Την Τρίτη, η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση στο κόστος του χρήματος, κατά την επόμενη σύνοδο του Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το βασικό επιτόκιο έμεινε αμετάβλητο στο 4,25% για τρίτο συνεχή μήνα, όπως άλλωστε προέβλεπαν και οι αναλυτές.

«Το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής είναι κάπως χαμηλότερος από ότι είχε νωρίτερα προβλεφθεί, αλλά θεώρησε επίσης συνετό να περιμένει τα επικείμενα βασικά στοιχεία για τις τιμές ώστε να επανεκτιμήσει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, προτού αποφασίσει να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα στην χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής» ανέφερε ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας Γκλέν Στίβενς στην ανακοίνωσή του.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης