Έπειτα από σχετικές διαβουλεύσεις με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών, οι οποίες έχουν αποβεί μέχρι τώρα άκαρπες, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση -έως την Παρασκευή- για αναστολή των πλειστηριασμών για 12 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης στο καθεστώς προστασίας είναι 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας έως 160.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το «Έθνος», κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης των εκπροσώπων των δανειστών μας με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη, σημειώθηκαν βήματα προσέγγισης.

Η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι θα εξασφαλιστεί η συναίνεση ή τουλάχιστον η ανοχή της τρόικας, προχωρεί μέχρι την Παρασκευή στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών και το 2014.

Η ρύθμιση θα ισχύσει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι προϋποθέσεις αυτές είναι το ακίνητο να είναι η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, η αντικειμενική αξία του να μην ξεπερνά τα 160.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 25.000€.

Επιπλέον, ως προϋπόθεση τίθεται και η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, προκειμένου η κατοικία να μη βγαίνει στο σφυρί.

Για όλα τα υπόλοιπα ακίνητα οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται.

Σε δηλώσεις του στο MEGA, πάντως, o γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι πρόκειται για σενάρια και πως το κόμμα δεν έχει συμφωνήσει σε τέτοια νούμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης