Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το δημοσιογραφικό μελάνι για την είδηση άρσης της απαγόρευσης διεξαγωγής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και συνολικά 250 κατασχεμένα ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της ουσίας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ξεκινά μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου (με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 3.000 ευρώ), με στόχο την είσπραξη 2 δισ. ευρώ εντός του έτους. 

Οι πλειστηριασμοί αφορούν ακίνητα που έχουν ήδη κατασχεθεί στην Αττική, καθώς και εκατοντάδες άλλα που φαίνεται ότι διαθέτουν σε τουριστικές περιοχές και νησιά του Αιγαίου περίπου 1.000 φορολογούμενοι με χρέη στο Δημόσιο.

Στον κατάλογο της Αττικής, περιλαμβάνονται 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στην Κηφισιά, 20 ακίνητα στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και ακόμη 200 ακίνητα στην Αθήνα. Οι πλειστηριασμοί αρχίζουν άμεσα και μάλιστα μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής προχωρά στη διαδικασία ήδη μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο στόχαστρο των κατασχέσεων και πλειστηριασμών έχουν μπει πάνω από 78.000 οφειλέτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εκμισθωτές ακινήτων και καταθέτες, όπως προκύπτει από τους καταλόγους που συνέταξαν οι 13 μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής.

Εν τω μεταξύ έκρηξη ληξιπρόθεσμων χρεών τα οποία έφτασαν τον Οκτώβριο στα 53,47 δις. ευρώ έχει θορυβήσει την Τρόικα και το οικονομικό επιτελείο. Έτσι το Υπουργείο φέρνει στο προσκήνιο τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Πρόσφατα απεστάλη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητεί επικαιροποιημένη λίστα όσων χρωστούν άνω των 300 ευρώ προκειμένου να επανεργοποιήσει το σχέδιο για τις κατασχέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης