Φωτοβολταϊκές επενδύσεις συνολικής ισχύος 1.550 MW εντάσσει στις διαδικασίες του «fast track» η αμερικανική κυβέρνηση στα πλαίσια της πρωτοβουλίας “We can’t wait” υπό τον πρόεδρο Μ.Ομπάμα.

Μπορεί μια μερίδα του πολιτικού κόσμου των ΗΠΑ να τάσσεται φανατικά κατά της περαιτέρω διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας (είναι χαρακτηριστικές οι πρωτοβουλίες προκειμένου να σταματήσει από το Υπουργείο Ενέργειας η παροχή εγγυήσεων για έργα ΑΠΕ, μετά τη χρεοκοπία της Solyndra), ωστόσο, όπως φαίνεται ο αμερικανός Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να επιταχύνει την ανάπτυξη του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Τρίτη ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ανάπτυξη 1.5 GW έργων ηλιακής ενέργειας εκ των οποίων τα 1.350 MW αφορούν παραδοσιακούς φωτοβολταϊκούς σταθμούς και τα 200 MW σταθμούς συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών.

Όπως δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικών, Ken Salazar, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του προέδρου Ομπάμα για την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής ενέργειας και της ενίσχυσης της οικονομίας, η κυβέρνηση εργάζεται για την προώθηση της έξυπνης ανάπτυξης των ΑΠΕ σε δημόσιες εκτάσεις.

Σύμφωνα με τον Salazar, η ανάπτυξη των συγκεκριμένων έργων θα συμβάλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία των ΗΠΑ και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης